Abdijavonden - Lezing

 

inleider

Marinus van den Berg

 

titel

‘Rouwen in de tijd’

 

waar

Abdijkerk Achelse Kluis

 

wanneer

maandag 15 november 2010
20:00 uur tot 21:00 uur

   

voorafgaand: 19:30 uur gezongen dagafsluiting - completen

Marinus van den Berg werd in 1947 in Wijhe (Overijssel) geboren. Hij bezocht het kleinseminarie te Zenderen en studeerde vervolgens aan de Katholieke Theologische Hogeschool Utrecht en aan de universiteit van Yale in New Haven (VS). Nadat hij acht jaar pastor in het verpleeghuis Randerode in Apeldoorn was geweest, werd hij in 1984 pastoraal vormingswerker voor de gezondheidszorg in Almelo. Een functie die hij vijftien jaar uitoefende. Sinds 1 juni 1998 is hij geestelijk verzorger in Antonius IJsselmonde te Rotterdam en sinds 1 oktober 2008 bij het regionaal palliatief centrum Cadenza, eveneens in Rotterdam.
Marinus van den Berg schreef tientallen succesvolle boeken (o.m. Verdriet dat niet verdwijnt, Voorbij het einde, Woorden in de stilte, …) en is een veelgevraagd spreker op lezingen en symposiums. Rode draad in zijn werk: omgaan met de dood moet je niet wegstoppen. De dood hoort bij het leven. Door met elkaar te praten kun je leren op een menselijke manier om te gaan met afscheid en dood.

Voor zijn lezing in Achel zal Marinus van den Berg zich baseren op zijn boek ‘Rouwen in de tijd’. Een absolute aanrader voor wie onbevangen met de diepste dingen des levens wil omgaan.
 

 (terug naar Abdijavonden) 

naar het begin van de pagina

bijgewerkt op 17 januari 2011