Abdijavonden - Lezing

 

inleider

Claudia Theinert

 

titel

‘Spiritualiteit, leven vanuit passie’

 

waar

Abdijkerk Achelse Kluis

 

wanneer

maandag 14 februari 2011
20:00 uur tot 21:00 uur

   

voorafgaand: 19:30 uur gezongen dagafsluiting - completen

Drs. zr. Claudia Theinert is lid van de internationale congregatie van de Dienaressen van de Heilige Geest. Ze heeft haar master in Interreligieuze Spiritualiteitstudies (Radboud Universiteit, Nijmegen). Ze is werkzaam als geestelijke begeleidster (opleiding Titus Brandsma-Instituut, Nijmegen), en is medeoprichtster en voorzitter van de beroepsvereniging GAANDEWEG voor geestelijk begeleiders in België en Nederland. Ze begeleidt verschillende vormen van retraites en geeft cursussen/lezingen/workshops op het gebied van Spiritualiteit.

Spiritualiteit gaat niet alleen over het ‘hemelse’. Spiritualiteit heeft ook met de aarde te maken, met ons concrete leven zoals het naar ons toekomt.
Wij zijn geroepen om als mens volop te leven vanuit onze diepste levensbron: de liefde, die als levenwekkende kracht en vermogen in ieder van ons aanwezig is. Soms als hunkering en verlangen, soms verborgen en blijkbaar afwezig. En toch … Deze levensenergie ademt in ons en wacht erop om alsmaar opnieuw in ons geboren te worden.
Spiritualiteit als hetgeen ademt tussen God en mens;
datgene, dat als adem ons hele zijn doordringt, en ons doet leven …
Spiritualiteit als bedding voor de Liefde die ons tegemoetkomt
in het alledaagse, hier en nu …
 

 (terug naar Abdijavonden) 

naar het begin van de pagina

bijgewerkt op 24 januari 2011